HÅLLBARHET

Med tanke på framtiden.

Vi tänker på vår omvärld, framtid och de kommande generationer som skall leva på vår planet.

Vårt mål på Le Croissant är att vara en medveten och en hållbar kedja. Vi vill värna om vår planet och bevara värdefulla naturmiljöer, både levande jordbrukslandskap och ett rikt vattenliv. Vi vill kunna glädja och mätta människor, stora som små, idag men också i framtiden.
På vägen dit vill vi kunna dela med oss av vår kunskap och medvetna val om mat, miljö och hållbarhet till våra gäster.

Vi är medvetna om vårt ansvar för miljön och lokalsamhällena. Det är därför vi anstränger oss för att hitta certifierade kaffebönor som är odlade med respekt för både människa och miljö. På våra caféer har vi ett tydligt hållbarhetsfokus och använder uteslutande naturliga och högkvalitativa råvaror. Vi gör all vår mat på beställning och har blivit mästare på att undvika matsvinn.

En del av nätverket Hållbara Restauranger

Som ett led i vårt arbete har vi valt att gå med i nätverket Hållbara Restauranger. Vi är ett flertal restauranger som är med i nätverket, där vi tillsammans samverkar för en hållbar besöksnäring. Vi arbetar utefter fem fokusområden: Mat, Ekonomi, Miljö & Klimat, Reko och Kommunikation, allt medan vi naturligtvis sätter gästens upplevelse i centrum.

I restaurangguiden på HållbaraRestauranger.se kan du följa vårt och andra medverkande restaurangers arbete inom de olika områdena.

 

Vi har ett tätt samarbete med Zoégas och de gör mycket för vår planet med stort hållbarhetsfokus.

99E_ROASTELIER_LG_RND_ZOEGAS_316.png