Tillbaka

Mat & Dryck

Vi serverar som en lika viktig del som kaffet ­förvånansvärt bra mat à la minute, självklart är maten inspirerat av det franska köket.

Kaffe

För oss på Le Croissant® är kaffe lika självklart som vattnet som rinner under Pont des Arts. För den som gillar kaffe har vi mycket att välja på. Bland annat vårt klassiska franska presskaffe. Med denna bryggmetod får gästerna vara med när kaffet bryggs framför dem på bordet. Våra duktiga baristor serverar också gärna en kraftig espresso, caffè latte eller cappuccino. Vi erbjuder dessutom i konsumentförpackning vårt eget espressokaffe i hel böna samt vårt eget presskaffe. Som vårt namn redan avslöjat serverar vi självklart alltid färska croissanter men även annan fika. Vi är ett lätt romantiskt café med lika delar kaffe och mat.

Mat à la minute

Le Croissant® serverar som en lika viktig del som kaffet förvånansvärt bra mat à la minute, självklart är maten inspirerat av det franska köket. På vår effektiva och matiga meny finns bland annat fräscha sallader, färsk pasta, surdegsbaguetter och ungsgratinerade smörgåsar.

Varma drycker

Lika enkelt och självklart som Eiffeltornets plats på Champ de Mars, lika självklart är vårt smakrika presskaffe. Vi är förutom experter på smakrik enkelhet riktigt duktiga på alla typer av både kaffe och te. Vi har ett stort utbud av varma drycker som till exempel Café au lait, Café mocha och Chai au lait.

Kalla drycker

Samma passion som vi har för Paris, har vi också för alla typer av kalla drycker. Ibland är det som är svalkande bäst, som en uppfriskande och tidig vårmorgon i Paris. Hos oss njuter man av till exempel islatte, smoothies eller vår egen favorit Le Frappé.

Smoothies

Frukt sägs vara naturens godis, våra smoothies innehåller naturens godaste nyttigheter. Vi har ansträngt oss för att skapa en egen blandning och smak. Basen görs på en mix av yoghurt med smak av kokos. Välj mellan smaksättningarna blåbär och hallon eller mango och passionsfrukt. Helt enkelt något för alla de som gillar svalkande och naturligt nyttigt godis!

Fika

Det franska bakverket croissant är naturligtvis vår ögonsten och har sin självklara plats i vårt fikasortiment. Men vi har något för alla som är fikasugna, varför inte njuta av en makron, en bit smakrik kladdkaka eller en njutbar pralin.

Färsk pasta

Vi vet att färsk pasta smakar bäst när den är precis nygjord. Det är därför vi serverar vår goda pasta à la minute. Välj bland grillad kyckling, lufttorkad skinka eller tortellini.

Gourmetsallad

Gourmet är franska och betyder finsmakare, vår sallad är alltså lagad för de som lägger stor vikt vid mat och dess kvalitet. Våra sallader har komponerats av våra egna kockar med målet att hitta en perfekt balans mellan sött, salt och surt. För att nå vårt mål gör vi desutom alla dressingar på egen hand. Välj bland annat mellan kyckling, varmrökt lax eller vårt vegetariska alternativ Le Végétarien.

Grillad Sandwich

Croque monsieur har sitt ursprung i Frankrike som ett snabbt alternativ på kaféer och barer, den serverades för första gången i Paris 1910. På vår meny finns det utöver denna klassiker modernare varianter som exempelvis pulled pork eller kyckling med smak av curry. Vi gör våra ugnsgratinerade sandwichs på surdeg och serverar dem med sallad och basilikaolja.